Is Ronde Tafel 182 Wolvega een serviceclub?

Het antwoord hierop is: “nee”. Ronde Tafel 182 is geen serviceclub. Maar service en de gedachte dat iedereen op zijn manier een bijdrage behoort te leveren aan de maatschappij zit diep geworteld binnen onze tafel en onze Tafelaars. Elk jaar proberen wij ons weer in te zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen/initiatieven.

Serviceaanvraag

Ieder jaar worden door onze tafelronde de goede doelen gekozen. Als u een goed doel in gedachte heeft voor onze tafelronde kunt u dat met behulp van dit formulier ons ter kennis brengen. Onze voorkeur gaat uit naar lokale doelen, maar andere doelen worden ook in overweging genomen.

Vraag aan!

Bekende service projecten van Ronde Tafel 182 Wolvega zijn:

Het jaarlijkse Meibal (Voorheen het Oranjebal).
Ieder jaar wordt er in de maand mei een feestavond georganiseerd waarbij alle opbrengsten naar een goed doel gaan. Ieder jaar wordt er een nieuw goed doel uitgekozen door onze Tafelaars. Zo is al eens de opbrengst naar de stichting Alp d’HuZes en stichting Make-a-Wish gegaan

 

De jaarlijkse kerstbomenverkoop.
Ieder jaar probeert Ronde Tafel 182 zoveel mogelijk kerstbomen te verkopen aan particulieren en bedrijven. Hierdoor worden vele pleinen, bedrijven en huiskamers sfeervol aangekleed. Onder andere de stichting www.dolphins4specialskids.nl is hiermee al eens ondersteunt. Dit jaar wordt er een bijdrage gegeven aan Stichting vrienden van Ruimzicht te Oldelamer, voor de aanschaf van een duofiets.

 

Stuiterballenrace.
Maar liefst twee keer is er een stuiterballenrace georganiseerd en wel in 2011 en 2012. De stuiterballenrace is ontstaan bij Ronde Tafel 182 en inmiddels al door meerdere Ronde Tafels in Nederland uitgevoerd. Deze race kreeg de nodige aandacht van de media zowel lokaal als provinciaal. Alle opbrengsten van de beide edities zijn gegaan naar de deelnemende basisscholen in de gemeente Weststellingwerf. Voor een impressie van de stuiterballenrace zie de film van Wolvega en Noordwolde.

 

Kinderboerderij Wolvega.
De kinderboerderij is inmiddels een ruim begrip in Wolvega. Ronde Tafel 182 heeft zich jaren ingezet om geld in te zamelen voor de bouw van de kinderboerderij in Wolvega en is hier zeer trots op dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt.